Burak Ergin

Burak Ergin

Maya Takvimine Göre Kıyamete Üç Gün Kaldı! According To The Mayan Calendar The Last Three Days For The Doomsday Or For The End Of Time!


7 yorum:

  1. :) Çok güzel olmuş karikatür,eline sağlık Burak.
    Şunun şurasında kıyamete bir kaç günümüz kalmış nasılsa ; Kredi çekip Dodge Viper'mi alsam acaba !
    Nasılsa kredileri ödememe gerek kalmayacak ;)

    YanıtlaSil
  2. Karikatürü beğenmene sevindim Kürşat. İnsanlar her ihtimale karşı bankalardaki paralarını çekmeye başlamış bile. Bunun üzerine müşterilerine "Bankamız 21 Aralık tarihinde de 7/24 kesintisiz hizmet vermeye devam edecektir. Birikimleriniz her türlü doğal afet ve yazılımsal hatalara karşı güvence altındadır" yazısı göndermek zorunda kalıyorlarmış. Bu şartlarda sana kredi verirler mi bilmem! Anlayacağın Dodge Viper bir süre daha (bir kaç gün)hayal olarak kalmaya devam edecek galiba :). Kıyamet kopacağı ihtimali karşısında üzülenlerin yanısıra sevinenler olduğunu da duydum. Onu herşeyin yok olup sıfırdan başlayacağı, fırsatlar yaratacak bir yenilik olarak görenler var. Sanırım kıyamet insanların içinde kopuyor!


    YanıtlaSil
  3. :) Kıyametin kopması büyük bir korku nedeni çoğu insanlar için.
    Ben bu konuda farklı düşünürüm çocukluğumdan beri. İllaki öleceksek eğer''Kıyamet kopsa da hep beraberce ölsek bari'' diye temennim vardır :) Sanırım bir tür bencillik bu.Ben olmayacaksam hiç bir şey olmasın mantığı!
    Sanırım Kıyamet ortak kader olduğu için bu kadar populer...
    Zaten bir şeyin kopacağı da yok hani, bize yine krediler, faturalar,alışveriş masrafları,geçim koşuşturmacası düşecek kalan yıllarımızdaki kendi küçük kıyametimize kadar...

    YanıtlaSil
  4. Dünyayı çok beğendim,karnını yumruklayasım geldi:) Eline sağlık Burak.

    YanıtlaSil
  5. Kürşat yaptığın analiz güzel oldu: Popüler kültürün, popüler kıyameti... Popüler kıyamet! Onu da popülerleştirdik bir çırpıda değil mi?
    Kitle psikolojisi, birlikte yaptığımız şeylerden güç aldığımızı söyler. Birlikte ölmek de tıpkı savaşan ordular gibi topluca atağa kalkıp ölümü ölerek alt etme eğilimi yaratıyor insanda belki de. Daha güvenli ve daha saygın bir ölüm şekli!..
    Yaşamak zor gelince, insanoğlu biraz olsun aldanmak, inanmak istiyor sanırım. Neye inanıldığı ise önemli olmuyor. Anlaşılan ara sıra kopan kıyametlere ihtiyacımız var. Bu durumda sevinmeliyiz: Çünkü, neyse ki Aztek’lere göre de kıyamet 2023’de kopacakmış!

    YanıtlaSil
  6. Emeğine sağlık, çok güzel bir karikatür daha... Saat detayı da çok manidar.
    Belirttiğin gibi popüler kültür içinde bu senaryoların kıymeti de kıyametin zaman aşamına uğramasıyla son bulacak. Ancak, insan çevresinde dönüp dolaşan endişelerin yanında eğer gerçekten de hayat son bulacak olsa bugüne kadar neleri yapıp neleri yapamadığını sorgulayan düşünce hüsmelerinde buluyor kendini. Cevap ararken; korkularımız, cesaretsizliğimiz ve biraz da küçük burjuvalığımız su yüzüne çıkıyor. Aslında çok merak ediyorum, kıyamet ihtimaliyle tüm bu soru işaretleri ve cevaplarıyla yüzleşip, yanılsamalardan sıyrılıp,gerçeğin peşine düşen, hayatını değiştirenler var mıdır? Ya da bunun için kıyamet alametlerini sabırla beklmek mi gerek? :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Engin ve Hamza teşekkür ederim. Saat, karikatürü tasarlarken benim de hoşuma giden bir ayrıntıydı. Fakat karnını yumruklamak aklıma hiç gelmemişti :). Cevaplardan çok soruyu nasıl sorduğumuz yaşam kalitemizi belirliyor bence.

    YanıtlaSil